top of page
Rona Ziv WhatssApp

רונה זיו

סדנאות וייעוץ חברתי ומשפחתי

  • בתי בת 14 ויש לה חבר, אני לא יודעת מה בדיוק מהות החברות שלהם. נראה לי שהיא גם מינית, אך הייתי רוצה לדעת אם זה משהו שאת היית יכולה לשוחח עמה עליו?"
    חברויות רומנטיות הן תופעה טבעית ומקובלת בגיל ביתך וייתכן ויש בחברות שלה עם בן זוגה גם היבטים מיניים. אני מציעה שתפני את ביתך ל"דלת פתוחה", ניתן לגשת לשם פיזית או להתקשר, הם בוודאי ידעו לתת מענה לכל שאלותיה. באם את מרגישה כי יעזור לביתך לקיים יותר משיחה אחת או שתיים, ושהיא זקוקה כנראה למשהו יותר מתמשך, אשמח להפגש עמה.
  • בני בן ה 16 מאוד אנרגטי וחסר מנוחה, קשה לו לשבת ללמוד, ואנחנו (הוריו) לא מצליחים "להגיע אליו" ולדבר איתו. האם ייעוץ חברתי יכול לספק לו מענה?"
    גיל ההתבגרות מתבטא פעמים רבות באי נחת רגשי ופיזי, והתופעה רווחת בנערים ונערות רבים. אכן ישנו סיכוי טוב שבמהלך הייעוץ החברתי נוכל לעזור לבנכם להבין מה עובר עליו, להביע את עצמו ולהביא עצמו לידי ביטוי בצורה חיובית .
  • אני אחות לחמישה אחים והורי כבר מאוד מבוגרים. לאחרונה אבי אובחן באלצהיימר, מה שייצר המון חיכוכים ביני לבן אחי בנוגע לדרך הטיפול בהוריי מעתה ואילך. למרות הדחיפות, אנו לא מצליחים ליצור שיח פרודוקטיבי, האם מפגש קבוצתי יכול לעזור?"
    שינוי במצבם הבריאותי או הנפשי של הורים מבוגרים יוצר לעתים חיכוכים רבים בין ילדיהם בשל ניגודי אינטרסים וגישות שונות להתייחסות למקרה. למזלנו, ניתן לרוב ליצור שיח פרודוקטיבי במהלך מפגשים קבוצתיים המדגישים שפה השאובה מעולם הגישור שהליבה שלה היא הבעת צרכים בצורה לא מאשימה.
  • בתי בת ה 12 כמעט ולא אוכלת והיא מאוד, מאוד רזתה בזמן האחרון ואני חוששת לבריאותה. האם תוכלי לעזור?"
    בעיות בהרגלי התזונה אמנם לרוב נובעות מצורך או קושי נפשי, וייתכן שדי בייעוץ חברתי בכדי לעזור. אך אם לדעתך מדובר באנורקסיה או בולמיה, יש צורך בהתערבות פסיכולוגית ורפואית. על כן, אני ממליצה במקביל לסיוע של איש מקצוע המתמחה בתחום שתפנו לגורמים רפואיים.
  • אני מנהלת מתנ"ס אזורי ומחפשת לקיים סדנא של כ- 8 - 10 מפגשים בנוגע לתקשורת במשפחה, האם זה משהו שאת יכולה לעשות?"
    בהחלט. אני מציעה סדנאות במבחר נושאים, ביניהם שיפור התקשורת במשפחה, בה אנו דנים בהתמודדות עם קונפליקטים שכיחים בתוך בתא המשפחתי ע"י שיפור ההקשבה, פירוש הנשמע ועבודה על ביטוי רצונות וצרכים בצורה מגייסת.
  • בני בן ה-13 התחיל ללמוד לא מזמן בחטיבת ביניים. הוא ילד מקסים והיה תלמיד די טוב בבי"ס היסודי, אבל עכשיו אני מרגיש שהוא מנסה להוכיח את עצמו לחברים החדשים, ולצערי לא בצורה חיובית. הייעוץ שאת מציעה יכול להתאים לו?"
    מחקרים מראים כי מעבר לחטיבת הביניים כרוך פעמים רבות בקשיים חברתיים ולימודיים עבור בני נוער. לחידושים בחיי בנכם ולאתגרים הנלווים למעבר לחטיבה. הייעוץ לנוער יכול לתת מענה
  • בתי בת 13 והיא מאוד מופנמת. היא מנומסת, מכבדת את כולם ונעימה, אבל לצערי אין לה הרבה חברים. רציתי לדעת אם הייעוץ שלך יכול לעזור לה, אבל אני מודה שאני לא יודעת ע ד כמה היא תדבר איתך ותשתף."
    אחת ממטרותיו המרכזיות של הייעוץ החברתי היא לנסות ולשפר את מיומנויות התקשורת של בני הנוער, תוך חיזוק הביטחון העצמי שלהם. אני מבינה את השאלה שלך וחושבת שהכימיה והחיבור בינינו חשובים מאוד להתקדמות התהליך. על כן, הייעוץ שאני מציעה לא נשען רק על שיחות ומציע גם פעילויות ומשחקים, התורמים רבות לבניית אמון וכימיה. אני מציעה לכן או לכם להגיע למפגש היכרות שאינו כרוך בעלות. אחריו נוכל לדבר ולחשוב איך אפשר להתקדם.
  • בני בן ה-12 הוא בעל אספרגר. הוא מצליח יפה בלימודים וגם יש לו 2-3 חברים טובים. בכל זאת, הייתי רוצה שהוא יקבל כלים ליצור חברויות עם עוד נערים. תוכלי לעזור לו?"
    במרוצת השנים הזדמן לי לעבוד עם ילדים ומבוגרים בעלי צרכים מיוחדים, אך חשוב לי לציין שזהו לא תחום ההתמחות שלי ועל כן לא אוכל לתת מענה איכותי לבנך. אני חושבת שהמקצועיות חשובה מאוד ודרוש מישהו שיוכל לתת לבנכם ולכם מענה מתאים - לכן אני ממליצה לכם לנסות לפנות ל"בית ליאור", ייתכן והם ידעו לסייע או להפנות לגורמים הרלוונטיים.
  • בתי בת ה- 15 התחילה "להבריז" מבית הספר בזמן האחרון, במיוחד משיעורים ספציפיים. יש לה חברות טובות והיא גם מחוזרת, אבל לאחרונה קשה לנו מאוד להבין מה עובר עליה. או שהיא שותקת, או שהיא רבה איתנו וצועקת. אנחנו נשמח לעזרה"
    גיל ההתבגרות טומן בחובו שינויים רבים, פנימיים וחיצוניים ונראה שאתם דואגים לבתכם ורוצים מאוד בטובתה. מפגשי הייעוץ נועדו לשפר את התקשורת בין היחיד לסביבה שלו, ובטח עם סביבתו הקרובה. מעבר לכך, ניתן דגש גם על ההתמודדיות והאתגרים עמם מתמודדים המתבגרים גם בסביבה הבית ספרית
  • אני ובן זוגי מאוד אוהבים אחד את השניה, אבל בזמן האחרון אנחנו רבים ומתווכחים, לצערי גם על שטויות. אני לא יודעת איך לצאת מהמצב הזה, ומה שהכי מאכזב אותי הוא שזה מרחיק בינינו מאוד. הייעוץ שלך יכול לעזור?"
    אי הסכמות וקונפליקטים הם חלק בלתי נפרד מחיינו, ובוודאי שגם ממערכות יחסים קרובות כמו זוגיות או נישואין. בייעוץ נוכל לשוחח יחד על המצב ביניכם, ואוכל להציע לך כלים מעשיים שעשויים לעזור לך ולבן זוגך, ובעיקר לחזק ולשפר את התקשורת ביניכם. אני מאמינה שזה אפשרי, בעיקר אם יש ביניכם חיבור חזק ואתם רוצים לשמר את הביחד שלכם.
  • שלום רונה, אני בן 15, ויש לי שני אחים שקטנים ממני. בזמן האחרון אני וההורים שלי רבים כל הזמן. אני לא ממש יודע כבר מה לעשות, זה מעצבן אותי, במיוחד כשאני עוזר להם הרבה ושומר על האחים שלי תמיד כשהם מבקשים ממני. לא יודע כבר אם הם באמת דואגים לי כמו שהם אומרים. את יכולה אולי לעזור לי עם זה?"
    שלום, אני ממש מבינה את התסכול שלך. נשמע לי שאתה נער בוגר ואחראי ושאתה רוצה שהתקשורת בינך לבין ההורים שלך תהיה יותר נעימה. זה קורה הרבה שלא מסכימים עם ההורים בתקופת ההתבגרות (שבטח שמעת עליה), למרות שאוהבים אחד את השני. אני מציעה שנפגש ושביחד נבין טוב יותר את המצב. אחרי שנדבר אני אוכל לתת לך כלים שיוכלו לעזור לך בתקשורת עם ההורים, ובכלל עם אחרים. מותר לא להסכים, השאלה איך מתמודדים עם זה. אני מאמינה שאפשר לשנות את המצב אם רוצים, ונראה שאתה באמת רוצה לשפר את היחסים בינכם.
bottom of page